Bölgesel zayıflama uygulaması tüm cilt tipleri açısından kullanılabilir bir yöntemdir. Ciltteki lekeler ve farklı renk dokuları da bölgesel zayıflama uygulamasının yapılmasına engel değildir.
Evet, bölgesel zayıflama öncesi kısa bir diyet ve sonrasında da beslenmeye dikkat edilmesi gerekir. Bölgesel zayıflama seanslarına girecek kişinin seanslara başlamadan üç gün önce basit bir diyet yapması istenir. Uygulamayı yapacak uzman tarafından kişiye yağ ve karbonhidrattan düşük bir diyet verilir.
Bölgesel zayıflama uygulamalarının süresi ve seans sayısı, kullanılan yönteme, hedeflenen bölgenin büyüklüğüne ve bireyin vücut tepkisine bağlı olarak değişiklik gösterir. Genellikle, etkili sonuçlar için 3 – 6 seans gerekir. Bu seansların süresi kişiden kişiye değişir. Estetisyen, kişinin durumuna göre seans sayısını ayarlar.
Bölgesel zayıflama seanslarına genellikle haftada 2-3 kez gidilir. Bu sıklık, kullanılan teknolojinin türüne, uygulama yapılacak alanın boyutuna ve bireysel vücut yanıtlarına göre ayarlanır.
Bölgesel zayıflama uygulamaları genel olarak 18 yaş üstü için uygundur. Kronik hastalığı olanlar, hamileler, emzirme döneminde olanlar veya belirli ilaçları kullananlar için bölgesel incelme uygulaması uygun olmayabilir. Bu kişiler için bölgesel incelme uygulanması kararı doktor onayıyla verilir.
Uygulamaların tespit edilmiş kısa ya da uzun vadeli ciddi yan etkileri bulunmamaktadır. Uygulama sırasında kişi, yapılan işlemden kaynaklanan ultrasonik sesleri duyabilir. Bu sesler daha çok tınlama şeklindedir ve yapılan ultrason cihazının işlediğini ortaya koyan bir sestir. Uygulama sonrasında ilgili bölgelerde cilt pembeleşmesi görülebilir fakat bu durum geçicidir.
Bölgesel zayıflama sürecinde, seçilen tedavi yönteminin kişinin sağlık durumuna uygun olup olmadığını belirlemek için öncelikle bir sağlık profesyoneline danışılmalıdır. Tedavi sonrası bakım talimatlarına sıkı sıkıya uyulmalı, yeterli hidrasyon sağlanmalı, sağlıklı beslenme ve düzenli egzersiz programı sürdürülmelidir.
Bölgesel zayıflama seansları sonrasında su tüketimini artırmak, sağlıklı bir şekilde beslenmek, düzenli olarak egzersiz yapmak önemlidir. Bunların yanı sıra alkol ve kafein tüketilmemesi gerekir. Bu öneriler, uygulamanın etkinliğini artırır ve yağ hücrelerinin vücuttan daha kolay atılmasını sağlar.
Bölgesel zayıflama uygulamaları, genel anlamda sağlığa zarar vermez. Uygulama öncesi doktor kontrolünün yapılması, kişinin sağlık geçmişinin dinlenmesi, kullanılan ilaçların değerlendirilmesi ve uygulamaların alanında uzman doktor ve sağlık profesyonelleri tarafından yapılması gerekir.
Bölgesel zayıflama işlemi genellikle belirli vücut bölgelerindeki yağlanma ve şekil bozukluklarını hedef alır. En sık uygulanan bölgeler arasında karın, bel, kalça, basen, uyluk ve üst kol gibi alanlar bulunur.
İlk uygulamadan sonra ölçülebilir bir fark görülebilir. Daha belli farkların görülebilmesi için tedaviden sonra en az 72 saatin geçmesi gerekmektedir.
Bölgesel zayıflama ciltte ve kas dokusunda sıkılaştırıcı bir etkiye sahiptir. Önceden hızlı kilo verme çabaları sonucu sarkmalar oluşmuş ise kavitasyon sıkılaşmasına yardımcı olacaktır.
Kurtulmak istenilen, yerleşmiş bölgesel yağları öncelikle eritmek, selülitli bölgelerin görünümünü azaltmak için bölgesel zayıflama uygulamaları kullanılır. Makinelerin bir diğer özelliği de ayarı değiştirerek güçlü ultrason dalgaları aynı zamanda cilt sıkılaşması için fayda sağlayacaktır.
Hızlı titreşim dalgaları oluşturan bir cihazla yapılan, sıkıştırma yöntemi ile sıkılaşma ve selülitli bölgelerin iyileşmesinde etkili olan işleme “G5 Masajı” denir. Bölgesel olarak incelmeyi mümkün kılar, selülit oluşumunun azaltılmasına da yardımcı olmaktadır.
Selülit tedavisinden sıkılaşmaya pürüzsüz bir tene engel olan tüm kusurlara çözüm imkanı tanıyan işleme “G8 Masajı” denir. G8 Masajı radyo frekans, vakum ve masaj gibi teknolojileri bir arada kullanarak, cildin altındaki yağ dokusunu parçalar ve vücuttan atılmasını sağlar.
Kasları şekillendiren, kasları güçlendirmek ve yağ hücrelerini azaltmak için elektromanyetik enerji kullanılan işleme “Emslim” denir. 30 dakikalık tedavide Emslim, kasları 20.000 kereden fazla çalıştırarak , yoğun bir egzersiz yapıyormuş gibi hissetmeyi sağlar.
Basınç etkili özel bir cihaz yardımı ile vücuda masaj yapan ve bu sırada lenf dolaşımının hızlandırılmasını sağlayan tekniğe “Lenf Drenaj” denir. Lenf akımı desteklenip, ödemle oluşan şişkinliğin azaltılması yoluyla kişinin rahatlaması sağlanır.
Selülit görünümünü azaltmak için özel tekniklerle uygulanan bir masaja “Selülit Masajı” denir. Ciltteki düzensizlikleri hedef alarak pürüzsüz bir görünüm kazandırır.
Karın ve bel bölgesindeki gerginlikleri azaltan ve kan dolaşımını artıran masaja “Karın Bel Masajı” denir. Karın ve bel kaslarını rahatlatır ve şekillendirir.
Popo bölgesindeki kasları uyararak sıkılaştıran ve şekillendiren işleme “Popo Kaldırma Masajı” denir. Daha kalkık ve estetik bir görünüm sağlar. Popo bölgesindeki cilt dokusunu çeker ve kan dolaşımını artırır.
Yüzün farklı bölgelerine uygulanan basınç sayesinde kasları uyararak cildin sıkılaşmasını ve elastikiyetini arttıran masaja “Yüz Kaldırma Masajı” denir. Yüz hatlarını belirginleştirir ve yaşlanma belirtilerini azaltır.
Sarkık ve kötü görünen gıdının cerrahi müdahaleye gerek duymadan toparlanması için yapılan masaja “Gıdı Toparlama Masajı” denir. Gıdı bölgesindeki sarkmaları azaltır ve cildin daha sıkı görünmesini sağlar. Etkili bir şekilde gıdı hattını düzeltir.
Kol bölgesinde meydana gelen yağları yakmak ve kolları sıkı hale getirmek amacıyla yapılan masaja “Kol Toparlama Masajı” denir. Kol bölgesindeki gevşemiş cildi sıkılaştırır ve daha estetik bir görünüm kazandırır. Kol kaslarını uyararak sıkılaştırır.
Sırt bölgesindeki kasları gevşetmek, dolaşımı artırmak ve stresi azaltmak amacıyla uygulanan masaja “Sırt Masajı” denir. Cilde ve kaslara giden kan akışını artırır. Ağrı ve sertliği hafifletmeye yardımcı olur. Aynı zamanda yaraları önlemeye yardımcı olabilir.