Yumurtalıklar ve diğer iç organlar çok daha derindedir, lazer ışını bu derinliğe ulaşamaz. Bu nedenle lazer epilasyonun yumurtalıklara hiç bir zararı yoktur.
Lazer epilasyon ışınlarının derinin daha fazla altına ulaşma ya da yayılma ihtimali yoktur. Böyle bir durumda lazer epilasyonun hamile kalmaya engel olacak bir yanı yoktur.
Lazer epilasyon uygun doz, frekans ve şiddette uzman kişilerce yapıldığında vajinada kararma yapmamaktadır. Lazer tedavileri vajina beyazlatmada kullanılmaktadır.
Lazer epilasyon adet gecikmesi veya adet düzensizliğine de neden olmaz. Regl döneminde lazer epilasyon yaptırmanın tıbbi bir sakıncası da yoktur. Sadece regl döneminde kişi daha hassaslaşabilir ve kişinin ağrı eşiği daha düşük olabilir diye regl döneminde lazer epilasyon yaptırılmaması önerilir.
Yumurtlama döneminde lazer epilasyon yaptırılabilir. Ancak, hormonal değişiklikler nedeniyle bu dönemde cildin hassasiyeti artabilir. Bu hassasiyet artışı, lazer epilasyon sırasında ciltte daha fazla rahatsızlık hissedilmesine neden olabilir.
Lazer ışınları cilt üzerini değil yalnızca kıl köklerini etkiler. Kıl kökleri dışında vücut ve cilt üzerinde herhangi bir etkisi olmayan lazer epilasyon, bu nedenle güvenli bir yöntemdir. Bununla birlikte, lazer ışınlarına maruz kalan hemen hemen herkeste görülen yan etkiler de bulunur.
Lazer epilasyon; kanser hastalarına, aşırı derece de bronz ciltlere, hiperpigmentasyon (Cilt Lekeleri) olan veya hiperpigmentasyon yatkınlığı olan kişilere, ışığa karşı hassaslaşmasına neden olan ilaçları kullananlarda, cilt hastalığı olan kişilerde kullanılması uygun görülmemektedir.
Kıllar direk olarak hormonlar ile bağlantılı olduğundan dolayı, hormon bozukluğu yaşayan bireylere lazer epilasyon yapılması kesinlikle uygun bulunmamaktadır.
Tedavi edici gerçek lazer epilasyon cihazlarıyla yapılan uygulamalar kişiyi nerdeyse ömür boyu denebilecek konforlu bir sürece taşıyabilmektedir.
Açık yara veya enfeksiyonlarda, hamile ve emziren kadınlarda, kronik cilt hastalıklarında, epilepsi veya lazer ışığına reaksiyonu olan bireylere bu işlem yapılması doğru olmaz. İşlem sonrasında bir süre güneşten korunmak ve cilt bakımına özen göstermede yarar vardır.
Genellikle tedavinin tamamlanması için cilt/kıl yapısı ve kişisel özelliklere bağlı olarak tedavi vücut bölgeleri için bayanlarda 4 – 6, erkeklerde 6 – 10 seansta tamamlanabilmektedir. Yüz bölgesinde 8 – 10 seans gereklidir. Lazer epilasyon seans araları vücut bölgelerinde 6 – 8 hafta, yüz bölgesinde 4 – 6 haftadır.
Seans öncesinde tüylerin çok uzun olmaması, genellikle jilet ile kısaltılması tavsiye edilir. Bu, lazer ışınının doğrudan tüy köküne ulaşmasını ve böylece tedavinin etkinliğini maksimize etmesini sağlar. Tüylerin seans gününe yakın bir zamanda kısaltılması, tedavi sürecinin başarısında önemli bir faktördür.
Kıl döngünüzü bozacağı ve sonuçları etkileyeceği için lazer epilasyon sonrası ağda, kıl koparma, cımbız gibi işlemlerden kaçınılmalı, kıl dökücü kremlerden kaçınılmalı, cildi sert hava koşullarına (aşırı soğuk veya aşırı sıcak) maruz bırakmaktan kaçınınılmalı.
Ergenlik döneminin devam ettiği 12-16 (veya 18) yaşlarda hormonal üretim ve kıl köklerinin bu hormonlara duyarlılığı ise fazla oluyor. Bu yaşlarda uygulanacak lazer epilasyon, kılların dökülmesinde çok etkili olmamakla birlikte yanıt da geç alınıyor. 16 yaş ve altına lazer epilasyon önerilmiyor.
İdeali adet bittikten 2-3 gün sonra lazer epilasyonun yapılmasıdır. Ancak adet döneminde lazer epilasyon yaptırmanın tıbbi olarak bir sakıncası yoktur. Kişi bu dönemde özellikle ağrıya karşı daha hassas olacağı için adet bittikten sonra lazer epilasyon yaptırılması daha doğrudur.
Farklı enerji kaynakları kullansalar da hepsi ciltteki kolajen ve elastin liflerinin üretimini artırarak etki ederler. Cilt daha canlı, daha taze bir görünüme kavuşur, gözenekler küçülür ve ince çizgiler hafifler.
Genel olarak, lazer epilasyon seansları tamamlandıktan sonra, kalıcı tüy azalması 3-5 yıl sürebilir. Ancak bazı bireylerde, belirli zaman aralıklarıyla bakıma ihtiyaç duyulabilir. Bu, tüylerin yeniden çıkma olasılığının düşük olduğu ancak tamamen yok olmadığı anlamına gelir.
Jel, cildin soğutulmasına yardımcı olur ve böylece cilt hassasiyetini azaltır. Jelsiz uygulama, cildin doğrudan lazer ışınlarına maruz kalmasına yol açar ve bu da ciltte daha fazla hassasiyet ve tahrişe neden olabilir. İşlem sonrası kızarıklık ve irritasyon gibi belirtiler görülebilir.
Lazer epilasyon işlemi uygun doz verilmezse özellikle boyun, yanak, üst kol bölgesinde kılları artırabilir.
Lazer epilasyon, kıl köklerinin ışın yardımı ile yakılması ile etkisini göstermektedir. Bu noktada tek seans bunun için yeterli gelmemektedir. Dolayısıyla birkaç seans sonunda teninizde gözle görülür şekilde değişiklikler meydana gelmeye başlar ve epilasyonun etkisi ile tüylerini bir daha çıkmaz.
Buz lazer, koyu cilt tiplerinde dahi etki gösterirken, Alexandrite lazer cihazı, beyaz tenli ciltlerde daha etkilidir. Buz lazer epilasyonla ince kıllarda bile büyük başarı elde edilirken, Alexandrite lazer cihazı, kalın kıllarda daha etkilidir.
Buz Lazer ve soğuk üflemeli geleneksel lazer sistemlerini karşılaştırıldığında hasta konforu açısından da kullanıcı açısından da Buz Lazer daha avantajlı. Özellikle lazer epilasyonda en çok ağrı duyulan genital bölge, erkeklerde sırt ve omuz gibi alanlar ve ağrı eşiği düşük kişiler için Buz Lazer en iyi çözüm.
Lazer epilasyon göz kapağı dışında tüm vücut bölgelerine uygulanır. Benlerin ve dövmelerin üzerine lazer epilasyon yapılmaz. Uygulama yapılacak alanda yara, enfeksiyon varsa bu alanlara da uygulama yapılmaz. Buz Lazer özel bir yüz ucuna sahiptir.
Üç farklı bölgedeki istenmeyen tüylerin profesyonel lazer epilasyon yöntemi ile kalıcı olarak yok edilmesine “3 Bölge Lazer Epilasyon” denir.
Dört farklı bölgedeki istenmeyen tüylerin profesyonel lazer epilasyon yöntemi ile kalıcı olarak yok edilmesine “4 Bölge Lazer Epilasyon” denir.
Kolun üst veya alt kısmındaki istenmeyen tüylerin profesyonel lazer epilasyon yöntemi ile kalıcı olarak yok edilmesine “Yarım Kol Lazer Epilasyon” denir.
Kolun tamamındaki istenmeyen tüylerin profesyonel lazer epilasyon yöntemi ile kalıcı olarak yok edilmesine “Tüm Kol Lazer Epilasyon” denir.
Bacağın üst veya alt kısmındaki istenmeyen tüylerin profesyonel lazer epilasyon yöntemi ile kalıcı olarak yok edilmesine “Yarım Bacak Lazer Epilasyon” denir.
Bacağın tamamında istenmeyen tüylerin profesyonel lazer epilasyon yöntemi ile kalıcı olarak yok edilmesine “Tüm Bacak Lazer Epilasyon” denir.
Koltuk altındaki istenmeyen tüylerin profesyonel lazer epilasyon yöntemi ile kalıcı olarak yok edilmesine “Koltukaltı Lazer Epilasyon” denir.
Özel Bölgedeki istenmeyen tüylerin profesyonel lazer epilasyon yöntemi ile kalıcı olarak yok edilmesine “Özel Bölge Lazer Epilasyon” denir.
Yüz bölgesinde istenmeyen tüylerin profesyonel lazer epilasyon yöntemi ile kalıcı olarak yok edilmesine “Yüz Lazer Epilasyon” denir.
Çene bölgesinde istenmeyen tüylerin profesyonel lazer epilasyon yöntemi ile kalıcı olarak yok edilmesine “Çene Lazer Epilasyon” denir.
Göğüs bölgesinde istenmeyen tüylerin profesyonel lazer epilasyon yöntemi ile kalıcı olarak yok edilmesine “Göğüs Lazer Epilasyon” denir.
Göğüs ucu bölgesinde istenmeyen tüylerin profesyonel lazer epilasyon yöntemi ile kalıcı olarak yok edilmesine “Göğüs ucu Lazer Epilasyon” denir.
Göbek bölgesinde istenmeyen tüylerin profesyonel lazer epilasyon yöntemi ile kalıcı olarak yok edilmesine “Göbek Lazer Epilasyon” denir.
Bel bölgesinde istenmeyen tüylerin profesyonel lazer epilasyon yöntemi ile kalıcı olarak yok edilmesine “Bel Lazer Epilasyon” denir.
Sırt bölgesinde istenmeyen tüylerin profesyonel lazer epilasyon yöntemi ile kalıcı olarak yok edilmesine “Sırt Lazer Epilasyon” denir.
Popo Üstü bölgesinde istenmeyen tüylerin profesyonel lazer epilasyon yöntemi ile kalıcı olarak yok edilmesine “Popo Üstü Lazer Epilasyon” denir.