Kadıköy Bostancı Protez Tırnak, Nail, Nail Art ve Beauty

Masaj

Bostancı Masaj

Masaj nedir?

Masaj, vücut üzerinde yapılan elle veya mekanik araçlarla uygulanan bir dizi manipülasyon ve dokunuş tekniğidir. Bugün birçok insan masajı rahatlama, stresi azaltma ve genel sağlığı artırma amacıyla tercih etmektedir. Hem sağlık hem de güzellik bakımından faydaları olan masaj, deri, kaslar ve iç organların uyarılması yoluyla gerçekleştirilir.

 

Medikal masajın amacı nedir?

Medikal masaj, stres atma ve rahatlamaya ek olarak tıbbi bir ihtiyaca odaklanır. Genellikle ağrıyı yönetmek, iltihaplanmayı azaltmak, dolaşımı iyileştirmek, sinir sıkışmasını azaltmak, sindirimi iyileştirmek, esnekliği artırmak veya diğer sağlık sorunlarını tedavi etmek için kullanılır.

 

Masaj hangi durumlarda uygulanır, hangi durumlarda uygulanmaz?

Kas, lif, tendon kopmaları yada tahripleri, kas fıtıkları, kırık-çıkıklar ve açık yaralarda medikal masajın yapılması tavsiye edilmemektedir. Varis ve kanda pıhtı oluşumu hallerinde medikal masajdan uzak durmak gerekmektedir. Herhangi bir nedenle damar yapısının bozulduğu durumlarda da medikal masaj sakıncalıdır. 

 

Masaj kaç günde bir yaptırılmalıdır?

Özellikle ofis ortamında çalışanlarda sırt, boyun, baş ağrısı şikayeti olanlarda her gün masaj yapılabilir. Tüm vücut masajının haftada 1-2 defa yapılması yeterlidir.

 

Masajın faydaları nelerdir?

Masaj, kaygıyı azaltıp kasları gevşeterek rahatlamaya yardımcı olabilir. Aynı zamanda yaralanmaların iyileşmesine destek sağlayarak ağrıların da azalmasına katkı sunabilir. Bağışıklık sistemini güçlendirmeye, dolaşımı iyileştirmeye, esnekliği arttırmaya yardımcı olan masaj, zihinsel odaklanma ve uyanıklık hissiyatını da arttırmaya yardımcı olur.

 

Hangi bölgeye masaj yapılmaz?

Göz çukurları, bel kemiği, boğaz, göğüs kemiğinin uç kısımları, son kaburga ve kalça kemiği arasındaki yumuşak dokular, diz ve dirsek üzerinden geçen ulnar sinirlere uygulanmamalıdır. Buna ek olarak bazı özel durumdaki kişiler ve hastalar da evde masaj yaptırmamalıdır.

 

Masajdan sonra banyo yapılabilir mi?

Vücudun yağların faydalarını emmesi için en az iki ila üç saat beklemek en iyisidir, çünkü masajdan hemen sonra duş almak masaj yağındaki besinleri temizleyecektir.

 

Masaj yaptırmak kimler için uygundur?

Masaj, kronik ağrısı olanlar, spordan sebep yaralanma yaşayanlar, postür bozukluğu olanlar için uygundur.

 

Masaj yaptırmak kimler için uygun değildir?

Masaj, ciddi deri sorunları olanlar, yüksek tansiyonu olanlar, hamileler (uzmana danışılmalı) için uygun değildir.

Bostancı Klasik Masaj

Kan dolaşımını hızlandırarak doku ve hücreleri canlandırmak, dolaşımı düzenlemek, stresle gerilen kasları gevşeterek yumuşatmak için tercih edilen masaja “Klasik Masaj” denir. Klasik masajla hücrelerdeki oksijen oranını arttırarak, toksin atılımını kolaylaştırmak hedeflenir.

Bitkilerin çiçeklerinden, yapraklarından ve köklerinden elde edilen uçucu yağların stresi azaltmak, zihinsel olarak rahatlık sağlanması için kullanıldığı bir alternatif tıp yöntemine “Aromaterapi Masajı” denir. 

Ayaklar, eller ve kafada vücudun belirli noktalarına bağlı refleks noktaları olduğu teorisine dayanarak, gerginliği ortadan kaldırmak ve hastalığı tedavi etmek için kullanılan bir masaj türüne “Refleksoloi Masajı” denir. Bu masaj türü vücuttaki stresin azalmasına ve vücudun daha iyi çalışmasına yardımcı olur. Aynı zamanda refleksoloji, bölge terapisi olarak da bilinmektedir.

Selülitli bölgelerde kan dolaşımı artırmak, cilt altı yağ birikimini azaltmak ve bağ dokusunu gevşetmek amacıyla yapılan özel masaj tekniğine “Selülit Masajı” denir. Dolaşımı hızlandırarak toksinlerin atılmasına ve cildin elastikiyetinin artmasına da yardımcı olur.

Karın ve bel bölgesindeki gerginlikleri azaltan ve kan dolaşımını artıran masaja “Karın Bel Masajı” denir. Karın ve bel kaslarını rahatlatır ve şekillendirir.

Popo bölgesindeki kasları uyararak sıkılaştıran ve şekillendiren işleme “Popo Kaldırma Masajı” denir. Daha kalkık ve estetik bir görünüm sağlar. Popo bölgesindeki cilt dokusunu çeker ve kan dolaşımını artırır. 

Yüzün farklı bölgelerine uygulanan basınç sayesinde kasları uyararak cildin sıkılaşmasını ve elastikiyetini arttıran masaja “Yüz Kaldırma Masajı” denir. Yüz hatlarını belirginleştirir ve yaşlanma belirtilerini azaltır.

Sarkık ve kötü görünen gıdının cerrahi müdahaleye gerek duymadan toparlanması için yapılan masaja “Gıdı Toparlama Masajı” denir. Gıdı bölgesindeki sarkmaları azaltır ve cildin daha sıkı görünmesini sağlar. Etkili bir şekilde gıdı hattını düzeltir.

Kol bölgesinde meydana gelen yağları yakmak ve kolları sıkı hale getirmek amacıyla yapılan masaja “Kol Toparlama Masajı” denir. Kol bölgesindeki gevşemiş cildi sıkılaştırır ve daha estetik bir görünüm kazandırır. Kol kaslarını uyararak sıkılaştırır.

Sırt bölgesindeki kasları gevşetmek, dolaşımı artırmak ve stresi azaltmak amacıyla uygulanan masaja “Sırt Masajı” denir. Cilde ve kaslara giden kan akışını artırır. Ağrı ve sertliği hafifletmeye yardımcı olur. Aynı zamanda yaraları önlemeye yardımcı olabilir.